Laddar sidan...

Lantbruksnytt 2020-04-09

I torsdagens Lantbruksnytt berättar vi att coronapandemin tvingar Arla att pausa sin lansering av specialmjölk. Det handlar också om lamm. 
För att öka lönsamheten inom lammproduktionen gäller det att lammen blir slaktklara i tid. Nu kommer en ny digital tjänst som ska hjälpa producenterna att träffa rätt.

Lantbruksnytt 2020-04-08

Än så länge är det ingen brist på reservdelar till lantbruksmaskiner som följd av coronapandemin, Lantbruksnytt pratar med branschorganisationen Maskinleverantörerna. Och så har REKO-ringar blivit en räddning för mindre producenter som tappat restaurangkunder i coronakrisens spår.

Lantbruksnytt 2020-04-07

I dagens Lantbruksnytt berättar vi att oavsett om företag inom trädgårdsnäringen får hit sina säsongsarbetare från andra länder, eller hittar arbetskraften i Sverige, kommer årets säsong att innebära fler utmaningar än vanligt. Dagens krispaket som ska göra banker mer samarbetsvilliga när företag med problem till följd av coronakrisen kan bli verkningslösa. För att få låna måste det finnas lönsamhet och återbetalningsförmåga. Däremot är lantbrukarna välkomna till banken.